Mamo, gdzie jest nasz nowy dom?

Normalnie, widząc na drodze znak UWAGA DZIECI, zwalniamy, Putin zrzuca na nie bomby i robi to zgodnie z założonym planem. Już ponad setka dzieci, setka dusz dzieci tej wojny nigdy nie dorośnie. Dzieci ukraińskie, które przyszły do nas z frontu, ze schronów, z miast, w których nie spały przez szereg nocy budzone alarmami bombowymi, z miast, w których widziały śmierć na własne oczy, nie potrzebują dodatkowego stresu. Potrzebują wsparcia psychologicznego i psychiatrycznego dla dzieci i młodzieży w kryzysie. Budynek można odbudować, poczucie bezpieczeństwa bardzo trudno. Zabawa w wojnę w dzieciństwie nigdy nie powinna dotykać niewinnych dzieci.

Dziś w potrzebie są głównie Matki z Ukrainy wraz ze swoimi Dziećmi.

Wpłać darowiznę – umożliwi ona bezpieczny start rodzinom szukającym schronienia w Polsce. Nie bądź obojętny! Również i Ty masz wpływ na to, jak potoczy się życie tych, którzy dziś szukają bezpieczeństwa w naszym kraju. Wspólnie możemy zrobić dużo dobrego. Bardzo na Ciebie liczymy. Nie zwlekaj! Jutro może być za późno.