Budżet Obywatelski Województwa Małopolskiego!

W dniu 31/10/2019 Zarząd Województwa Małopolskiego przyjął uchwałę z wynikami 4. edycji Budżetu Obywatelskiego Województwa Małopolskiego. Lista zadań dopuszczonych do realizacji, a także liczba głosów uzyskana przez poszczególne zadania, jest już dostępna na stronie https://bo.malopolska.pl/index.php/wyniki-19

Zapraszamy również do zapoznania się z artykułem prasowym, który pojawił się na naszej stronie po dzisiejszej konferencji prasowej: https://www.malopolska.pl/aktualnosci/wspolpraca/bo-malopolska-mieszkancy-wybrali-86-zadan-do-realizacji

Nasze dwa zgłoszone projekty z przyczyn osobistych, leżących po stronie założycieli Fundacji i pomysłodawców projektów, nie miały szansy na promocję w czasie, gdy trwało głosowanie, a tym samym nie miały możliwości uzyskania odpowiedniej liczby głosów, aby otrzymać dofinansowanie.

Dziękujemy za każdy oddany głos, nasze pomysły zgłosimy za rok ponownie.

Serdecznie gratulujemy bez względu na wynik i dziękujemy za pracę, jaką pomysłodawcy włożyli w przygotowanie zadań, a także promocję głosowania. Bez Waszego zaangażowania nie udałoby się osiągnąć tak rekordowej frekwencji – w 4. edycji BO Małopolska mieszkańcy oddali 227 141 głosów, czyli o 185 proc. więcej niż w 1. edycji i o blisko 61 tys. więcej niż przed rokiem!