Multikreatywne warsztaty w 4. edycji Budżecie Obywatelskiego Województwa Małopolskiego! Zapraszamy do głosowania!

Budżet Obywatelski Województwa Małopolskiego, aż 188 zadań dopuszczonych do głosowania

Znamy już listę wszystkich zadań, które zostaną dopuszczone do głosowania w ramach IV edycji Budżetu Obywatelskiego Województwa Małopolskiego. Wynik jest rekordowy: mieszkańcy będą mogli wybierać spośród aż 188 zadań – czyli o 38 więcej niż przed rokiem. Wśród zadań są dwa ważne dla nas zadania: Multikreatywne warsztaty i Festiwal Innowacyjnej Edukacji. Głosowanie rozpocznie się już 9 września i potrwa do końca miesiąca. Liczymy na Wasze głosy!

Multikreatywne warsztaty

Głosowanie:

Opis projektu na stronie Małopolskiego Budżetu Obywatelskiego

MULTIKRETYWNE WARSZTATY mają za zadanie wprowadzenie uczestników w kolorowy świat inspiracji, w którym rozpoczną swoją podróż łączącą w sobie zabawę, naukę i kreatywność. Ich celem jest wsparcie rodziców w rozwoju i wychowaniu dzieci, poprzez ofertę unikatowych zajęć m.in. kulinarnych, z edukacyjnymi klockami LEGO oraz innych bardzo atrakcyjnych o charakterze artystyczno-plastycznym, przy jednoczesnym wykorzystaniu innowacyjnych metod nauczania – Mind Mappingu, Mindfulness, Design Thinking, wpływających na jakość uczenia się, zapamiętywanie, koncentrację, twórczość, motywację, efektywne czytanie, naukę języków obcych, przedmiotów ścisłych i poziom przedsiębiorczości.

Autorski projekt powstał w oparciu o analizę naturalnych cech najmłodszych, którzy podczas zabawy nie boją się próbować nowych rzeczy, testować granic możliwości bez skrępowania i strachu przed porażką. Entuzjastyczni trenerzy podczas zajęć mają za zadanie wytworzenie twórczego środowiska, które zainspiruje uczestników do wspólnego odkrywania, eksperymentowania, tak aby zdobywanie nowych umiejętności oraz wiedzy stało się dla nich fascynującą przygodą. Kreatywna, kolorowa aranżacja przestrzeni edukacyjnej, a także wyjątkowe scenariusze zajęć integrujących dzieci do pracy zespołowej przyczynią się również do zacieśniania relacji z ich rodzicami oraz staną się dla nich inspiracją przy tworzeniu wspólnych pomysłów na efektywne spędzanie czasu wolnego w rodzinie. Nauka, rozwój i przygoda, zabawa – to naprawdę można połączyć!

Liczymy na Wasze wsparcie.