Konkurs odLOTTOwa jazda

Kochani, nasza Fundacja przeszła do drugiego etapu konkursu odLOTTOwa jazda!

Prosimy Was o wsparcie.

Jak to zrobić?

Wystarczy abyście jechali w akcji właśnie dla nas. Kilometry, które dla nas wykręcicie podczas jazdy na rowerze będą realnie zamienione na pieniądze, które pomogą nam zrealizować cele statusowe Fundacji.

Pamiętajmy, że ideą akcji jest połączenie aktywności fizycznej z niesieniem pomocy. Mamy szansę biorąc udział w konkursie LOTTO wygrać nagrodę w wysokości 100 000 zł.

Na co przeznaczymy zebraną kwotę?

Dokończymy krakowską Multikreatywną Fabrykę. Znajdziemy tu 3 sale, z czego każda będzie ma inne przeznaczenie, uwarunkowane potrzebami edukacyjnymi: m.in. sala LEGO Education Innovation Studio, sala do zajęć kreatywnych, sala ICT ze studiem nagrań, etc.

Kupimy meble, jakich nie ma w polskich placówkach edukacyjnych – brytyjskiej marki ZIOXI. W salach znajdzie się sprzęt taki, jak: tablety/ tablety PC, interaktywne monitory dotykowe, notebook, etc.

Również dzięki Wam i Waszej pomocy stworzymy unikatowe miejsce specjalizujące się UCZENIU JAK SIĘ UCZYĆ.

Idea akcji

W ramach realizacji zadania wspierane będą działania polegające w szczególności na:

1) popularyzacji idei wolontariatu i zaangażowania społecznego;

2) promowaniu aktywności fizycznej – jazda na rowerze;

3) realizacji przedsięwzięć kulturalnych i edukacyjnych.

Naszym celem jest zaangażowanie firm i instytucji oraz ich pracowników do wspierania działań organizacji pozarządowych, w tym także przedsiębiorstw ekonomii społecznej.

Chcemy pokazać ludziom, że wolontariat i działania społeczne, w tym połączone z aktywnością fizyczną – jazda na rowerze, kulturą i edukacją odnoszą się do wszelkiego rodzaju działań ochotniczych – formalnych, pozaformalnych i nieformalnych, które dana osoba podejmuje z własnej woli, własnego wyboru i własnych powodów, bez wynagrodzenia. Chcemy uświadamiać ludziom, że korzyści społeczne wynikające z angażowania się obywateli w takie działania są szczególnie cenne.

Chcemy propagować przynajmniej 9 powodów, dla których warto przesiąść się z samochodu na rower. Przede wszystkim nie utkniemy w korku, będziemy mieć zdrowszy kręgosłup i serce, schudniemy i wzmocnimy mięśnie nóg. Poza tym na rowerowej wycieczce przyjemnie spędzimy czas z przyjaciółmi i/lub rodziną. Wybierając rower jako swój środek transportu, decydujemy się jednocześnie na pewien styl życia, ekologiczny i zdrowy. Udowadniamy ponadto, że sprawy środowiska nie są nam obojętne.

Więcej o konkursie na: https://www.fundacjalotto.pl/odlottowa-jazda

Wsparcie idzie wraz z wyjeżdżonymi kilometrami.

Liczymy na Wasze wsparcie.